BA Bygg Fastigheter i Eslöv

Vanliga frågor

Hur gör jag en intresseanmälan för en bostad?

På sidan Intresseanmälan kan du enkelt skicka in en intresseanmälan till oss. Samtidigt får du ett konto som gör att du när som helst kan logga in och ändra i din anmälan. Vi bevakar löpande din anmälan och meddelar dig när vi hittar en matchande bostad. Du kan själv klicka in under lediga bostäder för att leta efter en passande bostad. Om du skulle upptäcka ett objekt som passar dig så kan du anmäla intresse för just den lägenheten. Därefter hör vi av oss om du skulle bli aktuell för visning.

Hur gör jag en felanmälan?  OBS: Från 2022-01-01 ska felanmälan skickas till HSB Skåne (se under aktuellt)

Felanmälan skickas till oss via mejl till info@babyggfastigheter. Använd gärna formuläret på sidan Felanmälan. Är det ett akut ärende så som tex vattenläcka eller dylikt så rings det in direkt till Avarn, ni når dem på 010-210 90 00.

Jag studerar på annan ort. Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

Ja, om du har godkänd anledning som exepmlevis studier eller annan tillfällig vistelse på annan ort. Det måste dock kunna styrkas och du behöver ett skriftligt tillstånd från BA Bygg Fastigheter. Ansökan lämnar du in i god tid, minst en månad innan den planerade uthyrningen ska börja. Ansökan om andrahandsuthyrning finns att ladda ner här på hemsidan. Tänk på att du står som ansvarig för lägenheten och hyran så länge du är registrerad som hyresgäst på kontraktet, även om du hyr ut i andra hand. Olaga andrahandsuthyrning kan medföra att du mister din hyresrätt.

Får jag sätta upp vägg-tv i min lägenhet?

Ja, om monteringen görs fackamannamässigt. Att borra i en vägg medför alltid risk att skada el- och vattenledningar. Du är dock alltid skyldig att återställa till ursprungligt skick den dagen du flyttar ut. En vägg-tv innebär ofta stora hål som kan vara besvärliga att återställa. Använd hellre bordsstativet till din tv så slipper du skador på väggen

Min kompis ska flytta från sin lägenhet. Kan hon överlåta den till mig?

Nej, lägenheten kan inte överlåtas till annan person. Men lämna gärna en intresseanmälan.

Jag hittar inte min hyresavi, hur får jag en ny?

Kontakta kontoret så får du hjälp

Hur lång uppsägningstid har jag?

Uppsägningstiden för en lägenhet är tre månader och räknas i hela kalendermånader. Uppsägningstiden för förråd/parkeringsavtal är också tre månader.

Får jag renovera och inreda på egen hand?

Du får lov att på egen hand måla i din lägenhet. Men du måste tänka på att arbetet ska vara fackmannamässigt utfört. Har du använt felaktigt material, utfört jobbet slarvigt eller valt extrema färger kan du bli ersättningsskyldig när du flyttar ut. BA Bygg Fastigheter måste alltid godkänna val av kulör.

Får jag montera tvätt-/diskmaskin i min lägenhet?

Det får du lov att göra, men det är på ditt ansvar att det blir fackmannamässigt utfört. Dessutom måste du ta med dig dina maskiner vid utflytt och återställa uttag och avlopp. Vår rekommendation är att du kontaktar oss och att vi monterar in våra egna maskiner mot en standardhöjning (hyreshöjning).

Det är minusgrader ute och mina element är kalla, vad är fel?

Det kan betyda att du redan nått 20 grader i lägenheten. Ingenting behöver alltså vara fel på dina element. Elementen i lägenheten är försedda med en termostat som känner av inomhustemperaturen. Den släpper fram värme till dess att temperaturen i lägenheten är ungefär 20 grader, därefter stängs den av och då kan elementen upplevas som kalla. Skulle temperaturen i din lägenhet sjunka släpps automatiskt värmen på. Tänk på att aldrig ställa möbler framför eller låta tjocka gardiner hänga för elementen, då känner termostaten bara av temperaturen närmast elementet även om övriga ytor i lägenheten är kallare. Detsamma gäller för elementskydd.

Mina grannar har fest hela tiden, var kan jag anmäla en störning?

Prova först och främst att knacka på dörren och framför din klagan direkt till personen i fråga. Fungerar inte detta kan du ringa störningsjouren. Detta är ett telefonnummer som du ringer när du inte når kontoret. Hit kan du också ringa när du har ett akut fel i lägenheten utanför kontorstid. Tänk på att du kan debiteras för en felaktig utlarmning. Tel. 010-210 90 00 till Avarn..

Vart vänder jag mig om någonting går sönder?

Saker som gått sönder eller slitits ut och tillhör lägenheten, behöver du inte laga eller byta själv. Uppstår ett fel eller skada i din lägenhet eller i gemensamma utrymmen som till exempel tvättstugan, kontakta snarast kontoret så att felet inte förvärras. Det kan gälla allt från droppande kranar till att kylskåpet stannat med mera. Om ett fel uppstår med större skada som följd och du inte anmält det, kan du bli ersättningsskyldig. Vid onormalt slitage och vållande av skada är du enligt hyreslagen ersättningsskyldig. Du ansvarar även för skador som uppkommer genom att någon som tillhör hushållet eller gästar dig, uppträder vårdslöst eller försumligt. Om du har inneboende eller till exempel externa hantverkare som orsakar skador i din lägenhet är även det ditt ansvar.

Persienner Underhåll och reparationer av persienner och liknande anordningar sköter du som hyresgäst själv. Ofta kan man göra det på egen hand annars kontakta en persiennfirma om du behöver hjälp. Tex, Persienn Experten 040-6675700