BA Bygg Fastigheter i Eslöv

Vanliga frågor

Hur gör jag en intresseanmälan för en bostad?

Många av våra lägenheter, framförallt våra nyproducerade lägenheter, hyrs ut via Boplats Syd. Vänd er till dem för att skapa konto för att sedan lämna en intresseanmälan. Länk till deras hemsida: Boplatssyd.se

För lägenheterna vi hyr ut via vår egen hemsida: På sidan Intresseanmälan kan du enkelt skicka in en intresseanmälan till oss. Samtidigt får du ett konto som gör att du när som helst kan logga in och ändra i din anmälan. Vi bevakar löpande din anmälan och meddelar dig när vi hittar en matchande bostad. Du kan själv klicka in under lediga bostäder för att leta efter en passande bostad. Om du skulle upptäcka ett objekt som passar dig så kan du anmäla intresse för just den lägenheten. Därefter hör vi av oss om du skulle bli aktuell för visning.

Hur gör jag en felanmälan? 

Felanmälan görs via Mina Sidor. För inloggning följ länken: Portal.Pigello.se 

Se mer under fliken felanmälan.

Akuta Jourärenden.

Vid akuta jourärenden samt akuta störningar ringer ni till vårt vanliga telefonnummer 0413-61180 sedan kan ni via knappval välja att bli kopplad till jouren. 

Jag studerar på annan ort. Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?

Ja, om du har godkänd anledning som exepmlevis studier eller annan tillfällig vistelse på annan ort. Det måste dock kunna styrkas och du behöver ett skriftligt tillstånd från BA Bygg Fastigheter. Ansökan lämnar du in i god tid, minst en månad innan den planerade uthyrningen ska börja. Ansökan om andrahandsuthyrning finns att ladda ner här på hemsidan. Tänk på att du står som ansvarig för lägenheten och hyran så länge du är registrerad som hyresgäst på kontraktet, även om du hyr ut i andra hand. Olaga andrahandsuthyrning kan medföra att du mister din hyresrätt.

Får jag sätta upp vägg-tv i min lägenhet?

Ja, om monteringen görs fackamannamässigt. Att borra i en vägg medför alltid risk att skada el- och vattenledningar. Du är dock alltid skyldig att återställa till ursprungligt skick den dagen du flyttar ut. En vägg-tv innebär ofta stora hål som kan vara besvärliga att återställa. Använd hellre bordsstativet till din tv så slipper du skador på väggen

Min kompis ska flytta från sin lägenhet. Kan hon överlåta den till mig?

Nej, lägenheten kan inte överlåtas till annan person. Men lämna gärna en intresseanmälan.

Jag hittar inte min hyresavi, hur får jag en ny?

Du kommer åt dina hyresavier via Mina Sidor. Följ länken för inloggning: Portal.Pigello.se/login

Hur lång uppsägningstid har jag?

Uppsägningstiden för en lägenhet är tre månader och räknas i hela kalendermånader. Uppsägningstiden för förråd/parkeringsavtal är också tre månader.

Får jag renovera och inreda på egen hand?

Du får lov att på egen hand måla i din lägenhet. Men du måste tänka på att arbetet ska vara fackmannamässigt utfört. Har du använt felaktigt material, utfört jobbet slarvigt eller valt extrema färger kan du bli ersättningsskyldig när du flyttar ut. BA Bygg Fastigheter måste alltid godkänna val av kulör.

Får jag montera tvätt-/diskmaskin i min lägenhet?

Det får du lov att göra, men det är på ditt ansvar att det blir fackmannamässigt utfört. Dessutom måste du ta med dig dina maskiner vid utflytt och återställa uttag och avlopp. Vår rekommendation är att du kontaktar oss och att vi monterar in våra egna maskiner mot en standardhöjning (hyreshöjning).

Det är minusgrader ute och mina element är kalla, vad är fel?

Det kan betyda att du redan nått 20 grader i lägenheten. Ingenting behöver alltså vara fel på dina element. Elementen i lägenheten är försedda med en termostat som känner av inomhustemperaturen. Den släpper fram värme till dess att temperaturen i lägenheten är ungefär 20 grader, därefter stängs den av och då kan elementen upplevas som kalla. Skulle temperaturen i din lägenhet sjunka släpps automatiskt värmen på. Tänk på att aldrig ställa möbler framför eller låta tjocka gardiner hänga för elementen, då känner termostaten bara av temperaturen närmast elementet även om övriga ytor i lägenheten är kallare. Detsamma gäller för elementskydd.

Mina grannar har fest hela tiden, var kan jag anmäla en störning?

Ni kan göra en felanmälan om detta på Mina Sidor. För inloggning följ länken: Portal.Pigello.se/login Efter er felanmälan kommer hyresgästen i fråga bli kontaktad av personal från oss. Tänk på att uppge korrekt adress och lägenhetsnummer för den störande hyresgästen.

Vid akuta störningar kan ni få ut en Väktare från Avarn. Ni ringer då till vårt vanliga telefonnummer 0413-61180 sedan kan ni via knappval välja att bli kopplad till jouren. Tänk på att jouren måste få korrekt adress samt lägenhetsnummer till den störande lägenheten.

Persienner

Underhåll och reparationer av persienner och liknande anordningar sköter du som hyresgäst själv. Ofta kan man göra det på egen hand annars kontakta en persiennfirma om du behöver hjälp. Tex, Persienn Experten 040-6675700