BA Bygg Fastigheter i Eslöv

Vi värnar om miljön

Vi som arbetar på BA Bygg Fastigheter försöker alltid att tänka och handla miljömedvetet.

Att inte sätta igång diskmaskinen förrän den är full och att handla ekologiskt är till exempel självklarheter för oss. Kaffet vi dricker är Krav- och Rättvisemärkt. Tillbehör och fika är i största möjliga mån Krav-märkt. Nedan kan du läsa mer om vad BA Bygg Fastigheter gör för miljön.

Vindkraftsel

Vår fastighetsel är miljövänlig. Vi har valt att endast köpa förnyelsebar energi från Vindkraft. Detta gör vi av Eslövs lokala energileverantör Ringsjö Energi. El från vindkraft är 100% förnybar energi och ger inga utsläpp av koldioxid eller andra föroreningar. Vill du som hyresgäst inte att din energianvändning ska bidra till växthuseffekten kan även du köpa vindkraftsel. Gå gärna in på www.ringsjo-energi.se och läs mer.

Källsortering

Vi vill gärna uppmuntra våra hyresgäster till källsortering. På våra innegårdar har vi soptunnor där hyresgäster sorterar sitt hushållsavfall i brännbart eller komposterbart. På flera av våra innergårdar har vi även tunnor för papper/tidningar, kartong/pappersförpackningar, färgat glas, ofärgat glas, plast samt metallförpackningar. Komposterbara papperspåsar att sortera hushållets matavfall i finns att hämta i matbutiker, på vårt eller Merabs kontor.

En lista över Eslövs återvinningsstationer och mycket mer hittar du på MERAB:s hemsida, www.merab.se.

Biogas

BA Bygg Fastigheter har idag sex företagsbilar varav fem drivs med biogas - ett mycket miljömedvetet val. Biogas är en förnybar energigas. Den koldioxid som bildas när biogas förbränns i motorn är av förnybart ursprung vilket innebär att koncentrationen i atmosfären inte ökar, biogasdrift bidrar således inte till växthuseffekten. Bilarna tankas med gas som produceras på reningsverket i Eslöv vilket givetvis är en stor fördel då gasen inte behöver transporteras in från annan ort.

Ett miljövänligt kontor

Vi inhandlar all kontorselektronik med miljön i tankarna. För närvarande är alla våra datorer svanenmärkta. Även förbrukningsmaterial såsom papper och pennor inhandlas med hänsyn till miljön. Pennor tillverkade av PET-flaskor är ett exempel på detta.